HET VERHAAL ACHTER DE

Poppieswalk Western Front Trail

Anno 2018 werd het plan gesmeed om een wandelroute te ontwikkelen langsheen de volledige Westerse frontlijn. Na talrijke meetings en afspraken met toeristische sectoren kwam de Western Front Way tot stand. Een Via Sacra die de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en haar meer dan 20 miljoen oorlogsslachtoffers levendig moet houden. De inspiratie komt uit een brief van Alexander Douglas Gillespie, een jonge soldaat die jammerlijk sneuvelde in 1915 bij de slag om Loos in Frankrijk. Drie maanden voordat hij stierf, schreef Alexander aan zijn oude schoolhoofd over de wandelroute en zijn droom.
 Een epische Poppieswalk langs de herdenkingssites uit de Groote Oorlog

In navolging van de Western Front Way organiseert Wandelsport Vlaanderen vzw i.s.m. enkele lokale wandelclubs en de partnersteden Ieper & Zonnebeke DE POPPIESWALK. De herdenking rond de Eerste Wereldoorlog levendig houden is de boodschap achter deze langeafstandswandeling van 80, 60, 35 of 25km. Het traject komt voorbij de voornaamste herdenkingssites uit de Groote Oorlog.

Het logo 

De eerste fase van de wandelroute tussen Nieuwpoort en Ploegsteert is inmiddels afgerond en gemarkeerd voor wandelaars. In de Westhoek is de wandelroute aangeduid met een logo bestaande uit de vier herdenkingsbloemen: klaproos (Commonwealth), madelief (België), korenbloem (Frankrijk) en vergeet-me-niet (Duitsland).


 


KIES JOUW EPISCHE POPPIESWALK

Poppieswalk

         IEPER - ZONNEBEKE         
80km


De Poppieswalk 80km start ter hoogte van de imposante Menenpoort in Ieper. De ultieme uitdaging stapt Ypres Salient, het Heuvelland en de groene rand van Ieper voorbij de bijzonderste oorlogssites uit de Eerste Wereldoorlog.

Poppieswalk

IEPER - ZONNEBEKE 
60km 


Startend in de nabijheid van de imposante Menenpoort in Ieper kom je via Ypres Salient en de Ieperse bossen voorbij de bijzonderste oorlogssites uit de Eerste Wereldoorlog. Eindmeet vormt het Passchendaele Museum in Zonnebeke

Poppieswalk

 IEPER - ZONNEBEKE 
38km  


De imposante Menenpoort in Ieper symbool van vrede en oorlog is het startpunt van de Western Front Trail 35km. Via de Ieperse groene gordel en het Provinciaal Domein de Palingbeek bereik je het Passchendaele Museum.

Poppieswalk

IEPER - ZONNEBEKE
25km


Proef de sfeer van de Poppieswalk met wandeling van 25 km. Je stapt in het zog van de lange afstanden start je eveneens aan de Menenpoort in Ieper en finish je in de nabijheid van het Passchendaele Museum.


They shall grow not old, as we that are left grow old

Age shall not weary them, nor the years condemn

At the going down of the sun and in the morning

We will remember them