HET VERHAAL ACHTER DE

Poppieswalk 

Anno 2018 werd het plan gesmeed om een wandelroute te ontwikkelen langsheen de volledige Westerse frontlijn. Na talrijke meetings en afspraken met toeristische sectoren kwam de Western Front Way tot stand. Een Via Sacra die de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en haar meer dan 20 miljoen oorlogsslachtoffers levendig moet houden. De inspiratie komt uit een brief van Alexander Douglas Gillespie, een jonge soldaat die jammerlijk sneuvelde in 1915 bij de slag om Loos in Frankrijk. Drie maanden voordat hij stierf, schreef Alexander aan zijn oude schoolhoofd over de wandelroute en zijn droom.
 Een epische Poppieswalk langs de herdenkingssites uit de Groote Oorlog

In navolging van de Western Front Way organiseert Wandelsport Vlaanderen vzw i.s.m. enkele lokale wandelclubs en de partnersteden Ieper & Zonnebeke DE POPPIESWALK. De herdenking rond de Eerste Wereldoorlog levendig houden is de boodschap achter deze langeafstandswandeling van 55, 35,  25 of 18 km. Het traject komt voorbij de voornaamste herdenkingssites uit de Groote Oorlog.

Het logo 

De eerste fase van de wandelroute tussen Nieuwpoort en Ploegsteert is inmiddels afgerond en gemarkeerd voor wandelaars. In de Westhoek is de wandelroute aangeduid met een logo bestaande uit de vier herdenkingsbloemen: klaproos (Commonwealth), madelief (België), korenbloem (Frankrijk) en vergeet-me-niet (Duitsland).


 


KIES JOUW EPISCHE POPPIESWALK

Poppieswalk

         IEPER - ZONNEBEKE        55 km


De Poppieswalk 55 km start ter hoogte van Ieperse stadsrand. Via de Vauban-vestingen gaat het naar Ypres Salient, de groene rand rond Ieper en het Provinciaal Domein De Palingbeek. Onderweg kom je voorbij enkele UNESCO oorlogssites uit de Eerste Wereldoorlog. De finish tref je in de nabijheid van het Passchendaele Museum te Zonnebeke.

Poppieswalk

IEPER - ZONNEBEKE
35 km 


Via de Menenpoort, symbool van vrede en oorlog ontdek je de Ieperse groene gordel, het Provinciaal Domein De Palingbeek en enkele bijzonder oorlogssites (Hooghe Crater, Bellewaerde Ridge) uit de Eerste Wereldoorlog Menenpoort, De finish tref je eveneens in de nabijheid van het Passchendaele Museum te Zonnebeke.

Poppieswalk

 IEPER - ZONNEBEKE 
25 km  


Proef de sfeer van de Poppieswalk met een groenrijke omloop rond Ypres Salient. Starten doe je in het zog van de 55 & 35 km deelnemers. Eindpunt vormt het Passchendaele Museum te Zonnebeke.

Poppieswalk

IEPER - ZONNEBEKE
18 km


Startend via Ypres Salient en de groene rand rond Ieper kom je langsheen het Hooghe Crater Museum , Bellewaerde Ridge en Polygone Wood: enkele bijzondere oorlogssites uit de Eerste Wereldoorlog.


They shall grow not old, as we that are left grow old

Age shall not weary them, nor the years condemn

At the going down of the sun and in the morning

We will remember them