HET VERHAAL ACHTER DE

Poppieswalk Western Front Trail

Anno 2018 werd het plan gesmeed om een wandelroute te ontwikkelen langsheen de volledige Westerse frontlijn. Na talrijke meetings en afspraken met toeristische sectoren kwam de Western Front Way tot stand. Een Via Sacra die de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en haar meer dan 20 miljoen oorlogsslachtoffers levendig moet houden. De inspiratie komt uit een brief van Alexander Douglas Gillespie, een jonge soldaat die jammerlijk sneuvelde in 1915 bij de slag om Loos in Frankrijk. Drie maanden voordat hij stierf, schreef Alexander aan zijn oude schoolhoofd over de wandelroute en zijn droom.
 Een epische Poppieswalk langs de herdenkingssites uit de Groote Oorlog

In navolging van de Western Front Way organiseert Wandelsport Vlaanderen vzw i.s.m. enkele lokale wandelclubs en de partnersteden Ieper & Zonnebeke DE POPPIESWALK. De herdenking rond de Eerste Wereldoorlog levendig houden is de boodschap achter deze langeafstandswandeling van 80, 60, 35 of 25km. Het traject komt voorbij de voornaamste herdenkingssites uit de Groote Oorlog.

Het logo 

De eerste fase van de wandelroute tussen Nieuwpoort en Ploegsteert is inmiddels afgerond en gemarkeerd voor wandelaars. In de Westhoek is de wandelroute aangeduid met een logo bestaande uit de vier herdenkingsbloemen: klaproos (Commonwealth), madelief (België), korenbloem (Frankrijk) en vergeet-me-niet (Duitsland).


 


KIES JOUW EPISCHE POPPIESWALK

Poppieswalk

         ZONNEBEKE - IEPER        
80km


De Poppieswalk 80km start ter hoogte van het Memorial Passchendaele Museum 1917. De ultieme uitdaging stapt via Ypres Salient, het Heuvelland en de groene rand rond Ieper voorbij de bijzonderste oorlogssites uit de Eerste Wereldoorlog. De finish tref je in de nabijheid van de imposante Menenpoort te Ieper.

Poppieswalk

ZONNEBEKE - IEPER
60km 


Startend in de nabijheid van het Memorial Passchendaele Museum 1917 kom je via Ypres Salient, het Provinciaal Domein De Palingbeek en de groene rand rond Ieper voorbij de bijzonderste oorlogssites uit de Eerste Wereldoorlog. Eindmeet vind je nabij de Menenpoort te Ieper.

Poppieswalk

 ZONNEBEKE - IEPER 
35km  


Via het Memorial Passchendaele Museum 1917 te Zonnebeke en de Ieperse groene gordel gaat het naar de Menenpoort, symbool van vrede en oorlog en de eindmeet van de Poppieswalk 35km.

Poppieswalk

ZONNEBEKE - IEPER
25km


Proef de sfeer van de Poppieswalk met een groenrijke omloop rond Ypres Salient. Starten doe je in het zog van de 80, 60 en 35 km deelnemers. Eindpunt vormt eveneens de Menenpoort te Ieper.


They shall grow not old, as we that are left grow old

Age shall not weary them, nor the years condemn

At the going down of the sun and in the morning

We will remember them